Brytfanna: dlaczego warto mieć ją w domu?
Brytfanka dopieczenia jest jednym z ważniejszych naczyń w wielu domach. Nic w tym dziwnego – to uniwersalny dodatek, dzięki któremu można przyrządzić wiele potraw pieczonych lub duszonych.
Dlaczego warto mieć takie naczynie w swej kuchni?
Moc brytfanny: co warto o niej wiedzieć?
Niepozorna brytfanna to uniwersalne naczynie, które świetnie sprawdzi się w każdej kuchni. Można z niej korzystać podczas pieczenia, można ją też potraktować jak większy garnek o specyficznym kształcie i ustawić na piecu. Możliwości jest sporo, a to, w jaki sposób w danej chwili skorzystamy z brytfanki do pieczenia, będzie zależało przede wszystkim od tego, jakie danie mamy zamiar w danej chwili przygotować.
Jakie dania można przygotować w brytfannie?
Wiele osób wychodzi z założenia, ich w brytfance można przyrządzać tylko soczyste mięsa. Owszem, pieczeń przyrządzona w ten sposób to jedna z najważniejszych potraw na świątecznych stołach, warto jednak pamiętać, iż brytfanka daje nam znacznie więcej możliwości. Można w niej piec i dusić, można w niej przyrządzać dania rybne oraz warzywne. Hitem mogą się stać aromatyczne zapiekanki z ziemniakami lub makaronem w roli głównej, które – po połączeniu z ulubionymi warzywami i ziołami – przemienią się w wyjątkowy i zdrowy rarytas. W brytfance z tego sklepu, można też podgrzewać przygotowane wcześniej dania, można też smażyć. To uniwersalny dodatek do każdej kuchni, dzięki któremu przyrządzanie aromatycznych potraw może się okazać o wiele łatwiejszym i przyjemniejszym zadaniem.