Uncategorized

Frytownice elektryczne

W kuchniach, w których na co dzień serwuje się obiady dla kilkuset osób obowiązkowo powinny znajdować się najlepsze sprzęty. Właściciele takich miejsc często nie wyobrażają sobie, by zabrakło w nich urządzeń, dzięki którym można szybko zrobić uwielbiane przez Polaków frytki. Gdzie więc znaleźć frytownice gastronomiczne? Jaki sprzęt jest najlepszy? Ile takie urządzenie kosztuje? Na te oraz na wiele innych pytań odpowiedzi można znaleźć poniżej.

Frytkownica od znanej marki

Najczęściej właściciele barów, hoteli oraz restauracji decydują się na zakup modeli elektrycznych 2-komorowych o pojemności co najmniej
2×4 l. Trzeba przyznać, że taki sprzęt doskonale sobie poradzi z wydaniem klientom naprawdę sporej ilości frytek i to w krótkim czasie. Warto zwrócić uwagę jednak na kilka ważnych aspektów. Taki sprzęt obowiązkowo powinien być wykonany z dobrego materiału, gdyż jest on naprawdę eksploatowany na co dzień. Frytownica wykonana ze stali nierdzewnej z żeliwnymi elementami to zdecydowanie strzał w dziesiątkę. O taki sprzęt należy odpowiednio dbać, gdyż tylko dzięki temu będzie służył użytkownikom naprawdę długo.

Kiedy warto pomyśleć o takiej frytownicy?

Frytownice gastronomiczne warto zakupić od razu przy urządzaniu zaplecza gastronomicznego. Wiele modeli można doskonale wbudować w meble, dzięki czemu efektownie się prezentują i wygodnie z nich się korzysta podczas pracy. W takim sprzęcie jednorazowo można przygotować około 0,6 kg produktów w jednym zbiorniku.

Ile kosztują frytownice gastronomiczne?

Ich ceny są niezwykle zróżnicowane. Modele od znanych producentów oferujących sprzęt do kuchni w restauracjach kosztują od 2000 zł. Coraz częściej można jednak znaleźć online tańsze modele, które cieszą się dobrymi opiniami wśród klientów, mimo iż posiadają słabsze parametry.