Zastawa stołowa

Sezonowa zmiana aranżacji kuchni

Wraz ze zmianą aury pogodowej, nabieramy innego sposobu myślenia i często zmienia nam się perspektywa. Dotyczy to również upodobań estetycznych. Dodatki, meble, akcesoria i sprzęty, które świetnie sprawdziły się w okresie wiosenno- letnim już dawno zostały schowane do szafy lub na strych.

Dostosowanie kuchni do sezonu zimowego

Nastąpił czas przygotowań do coraz krótszych dni oraz długich nocy, co wymusza na nas dokonanie zmian i dostosowania pomieszczeń. Wyciskarki soków zamieniamy na blendery, aby robić pyszne, ciepłe i pożywne zupy- kremy z dynia, ziemniaków lub zielonego groszku. Serwisy obiadowe warto odświeżyć, tak by estetyką pasowały do nowego wystroju. W kuchni i salonie zaczyna przybywać akcesoriów w ciepłych odcieniach: brązach, czerwieniach i pomarańczach. Zastawa stołowa kładziona jest na świeżo wymienione serwetki z motywem jesiennych liści, a w całym domu pachnie szarlotką, cynamonem i goździkami. Wieczorem zasiadamy przez kominkiem lub rozpalamy świece, by umilić sobie czas i kompensować szybkie zachody słońca.

Naturalny cykl natury- również w naszych domach

Jesienią warto zatroszczyć się o rośliny domowe oraz dokonać ostatnich przedświątecznych porządków. W listopadzie myślimy już o choinkach i prezentach, warto więc powoli zacząć myśleć o świątecznych dekoracjach kuchennych.