Wyposażenie restauracji z Bormioli Rocco
Wiele osób, które dopiero co rozpoczynają swoją przygodę z własną restauracją, zastanawia się co należy bezwzględnie kupić w pierwszych tygodniach działania nowego lokalu. Oczywiście w przypadku prowadzenia tego typu biznesu, wydatki są naprawdę ogromne, a większość z nich pojawia się już na samym początku działania nowej restauracji. Dlatego właśnie powstał ten tekst, który skierowany jest do wszystkich osób rozpoczynających swoją własną działalność w trudnym świecie gastronomii. Serdecznie zapraszamy do jego lektury!
Bormioli Rocco – racjonalny wybór na początek
Bez wątpienia żadna restauracja nie da rady funkcjonować bez odpowiedniego wyposażenie w zastawę do obiadu, napojów gorących oraz deserów. Może wydawać się, że jest to coś tak oczywistego, że nie warto się nad tym w ogóle pochylać- takie myślenie jest jednak bardzo błędne. W rzeczywistości każdy właściciel nowej restauracji musi zakupić naprawdę sporo kompletów zastawy, nie może być bowiem sytuacji, że dla któregoś z gości zabraknie talerza czy też szklanki. Dlatego dobrą decyzją i racjonalnym wyborem dla wszystkich młodych restauratorów jest zakup klasycznych, ale w miarę tanich zestawów. Przykładem może być na przykład włoska kolekcja Bormioli Rocco, która zachwyca swoim prostym i ponadczasowym designem, a jednocześnie jej cena nie zwala z nóg, Co, więcej jest ona łatwo i powszechnie dostępna, dzięki czemu można ją szybko i bezproblemowo zakupić i dostarczyć do nowej restauracji. Należy pamiętać, by zakupić kilka zapasowych zestawów.